Zovko na 99 percent trénerom Tatrana, definitíva padne v piatok

13.04.2011 Prešov

Prešov 13. apríla (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov pravdepodobne už v piatok spoznajú meno svojho nového lodivoda. Mal by sa ním stať chorvátsky tréner Zdravko Zovko, ktorý by tak prevzal kormidlo po Rastislavovi Trtíkovi, ktorému po sezóne v metropole Šariša končí platná zmluva. Novými posilami tímu sa stali české reprezentačné krídla Tomáš Číp a Jakub Hrstka, obaja pôsobiaci v HC Gumárny Zubří.
Päťdesiatpäťročný Zovko je na Slovensku známy najmä ako strojca úspechov MKB Veszprém, tiež ako bývalý reprezentant a niekdajší kormidelník RK Záhreb. Rokovania s vedením prešovského klubu prebehli v utorok predpoludním. \"Zovka zaujímali hlavne vízie klubu do budúcnosti, aké zámery máme so súčasným hráčskym kádrom,\" uviedol pre denník Korzár majiteľ prešovského klubu Miloslav Chmeliar a dodal: Prezradil, že päť zápasov Tatrana Prešov v Lige majstrov videl. O hre mužstva Rastislava Trtíka sa vyjadroval veľmi pochvalne. Povedal tiež, že latka je v tíme položená vysoko. Samozrejme, hovoril aj o svojich predstavách, ako by to malo vyzerať, ak sa Prešovu upíše. Požiadal, aby v kladnom prípade mohol po play off s hráčmi potrénovať, aby si ich otestoval priamo na tréningoch. Nami predložené podmienky s minimálnymi korektúrami obaja akceptovali, do piatka si však nechali čas na rozmyslenie. Nazdávam sa, a podobne to vníma i manažér Miroslav Šosták, že na 99 percent kontrakt podpíšeme.\"
Prešovčania však po získaní hráčov 1. MHK Košice, brankára Františka Boháča a spojky Vladimíra Guzyho podpísali dva nové kontrakty s českými reprezentačnými krídlami Tomášom Čípom a Jakubom Hrstkom. \"Táto štvorica hráčov vystuží náš budúcosezónny káder. Českí hráči boli v Zubří dlhodobo zmluvne viazaní, no s ich klubom sme sa dohodli na odstupnom a s oboma sme uzavreli kontrakty na štyri roky. Tie by mali nadobudnúť účinnosť 1. júla 2011,\" dodal Chmeliar.
 

Vyberte región